Ελαιοτριβείο Χαλκίδα

Translate

Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
ΛΟΥΤΣΙΖΑ Τ.Κ. 34002, ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ, Greece
http://www.elaiotrivio-kontou.gr/ κιν:6932 253 279 & 6986 740 110 email:kondoui@otenet.gr

ΠΩΛΗΣΗ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΧΟΝΔΡΙΚΗ ΛΙΑΝΙΚΗ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ

21 Νοε 2009

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ

Για την εξαγωγή του ελαιόλαδου χρησιμοποιούμε φυγοκεντρικό σύστημα,
τρειών φάσεων.
Επιπλέον εφαρμόζεται η «παραδοσιακή διαδικασία», κατά την οποία το ελαιόλαδο εξάγεται με πίεση σε υδραυλικό πιεστήριο .
Για την επεξεργασία του ελαιολάδου ακολουθούμε τα επτά βήματα:
1. Παραλαβή του καρπού με δικά μας οχήματα απο τις πλησιέστερες περιοχές των παραγωγών η μεταφορά απο τους ίδιους παραγωγούς στον χώρο μας.

2. Πλύσιμο
Οι ελιές τοποθετούνται αρχικά σε χοάνη παραλαβής ελαιοκάρπου και στη συνέχεια
με κοχλία οδηγούνται στο αποφυλλωτήριο, όπου απομακρύνονται τα
φύλλα και άλλα φερτά υλικά. Ακολουθεί πλύσιμο για την απομάκρυνση ξένων υλών
(σκόνη, χώμα, κ.λ.π.).
5). Μετά το πλύσιμο ακολουθεί η άλεση του καρπού σε σπαστήρα.
3. Σπάσιμο-άλεση ελαιόκαρπου
Η άλεση του καρπού γίνεται με σπαστήρα με οδοντωτούς δίσκους. Εάν οι ελιές που υποβάλλονται
σε επεξεργασία είναι παγωμένες ή πολύ ξηρές, προστίθεται μια μικρή ποσότητα
νερού
4. Μάλαξη
Μετά την άλεση, η ελαιοζύμη αναμιγνύεται στο μαλακτήρα μετά την προσθήκη
ζεστού νερού. Η μάλαξη αποτελεί βασικό στάδιο της επεξεργασίας και συντελεί στην
συνένωση των μικρών ελαιοσταγονιδίων με μεγαλύτερες σταγόνες λαδιού. Για τη
διευκόλυνση της διαδικασίας η ελαιοζύμη θερμαίνεται στους 28-30ºC.
5. Παραλαβή του ελαιόλαδου
6. Καθαρισμός του ελαιόλαδου
7. Τελικός διαχωρισμός
Ο τελικός διαχωρισμός του ελαιόλαδου από τα φυτικά υγρά γίνεται με τη χρήση
φυγοκεντρικών ελαιοδιαχωριστήρων

Δεν υπάρχουν σχόλια:









Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

card

card